U Njivicama na otoku Krku počeo Festival sladoleda

U Njivicama na otoku Krku počeo je Festival sladoleda koji već sedmu godinu uveseljava ljubitelje ove slastice.

Na šetnici uz rivu ove godine mogu se kušati sladoledi od čak 18 lokalnih i gostujućih sladoledara koji su za ovu priliku posebno kreirali neke okuse ove slastice a pojedini se prodaju i po prigodnim, festivalskim cijenama.

U centru Njivica, koje su odjenule šareno ruho i u organizaciji Turističke zajednice Općine Omišalj, gradom su se „sakrile“ različite dekoracije u obliku sladoleda pa se ispred njih možete i fotografirati nakon što na kućicama ili sladoledarskim kamiončićima smještenima duž Ribarske obale i Lukobrana te vanjskih prostora Aminess Atea Camping resorta i lounge bara Veya u sklopu Veya hotela by Aminess, odaberete omiljen okus.

“Ponosni smo što se Festival sladoleda održava već sedmi put, a ovogodišnje izdanje broji najviše sladolednih punktova do sada. Kroz prva dva dana festivala posjetitelji su uživali u bezbroj varijacija sladoleda te glazbenom i animacijskom programu za sve uzraste, a svi koji još nisu stigli mogu nam se pridružiti do nedjelje, 14.srpnja. Osim što je festival povod dolaska turista u destinaciju, veseli nas što mu se brojni posjetitelji godinama vraćaju.” rekla je Andrea Orlić Čutul, direktorica TZ Općine Omišalj.

Andrea Orlić Čutul

Svi su sladoledi craft, odnosno nisu izrađeni u industrijskim pogonima, a oduševit će vas i domaći vafli, kombinacije okusa, dodataka…

Artizanski, odnosno ručno rađeni sladoled sa 100% prirdnih sastojaka   potražite na aRoma Gelato Experience.

Jedan od rado viđenih brendova na ovom festivalu Pri suncu by Nina Šarić ove godine u nude craft sladoled posebnog okusa ali i osvježavajući sorbeto sladoled na štapiću

Valle Losca sa svojom šarenom trokolicom, koja je već postala sinonim za kvalitetu i autentičnost, stiže s bogatom ponudom homemade sladoleda.

Nude voćne okuse sladoleda koji se pripremaju isključivo sa svježim voćem, dok mliječni sadrže mlijeko s hrvatskih pašnjaka, ali i domaće voće poput malina iz Gorskog kotara, mandarina s Neretve. Za Festival su pripremili i Aperol spritz sladoled s reduciranim alkoholom.

Ema ice cream – kamiončić koji osim sladoleda prevozi i ljubav prema proizvodnji domaćeg sladoleda, u ponudi ima veganski i bezglutenski sladoled, a šarenilo okusa njezin kreator Andrej poslužuje u kornetima ili čašicama.

Dok stojite u redu ispred ovog kamiončića teško je odabrati okus, pa za one neodlučne mali savjet – kušajte kinder bueno.

Za one koji vole završiti dan s nečim finim i slatkim tu je Di Mare Desserts koji i ove godine u svojoj kućici fine palačinke i vafle oplemenjuju sladoledom, čokoladom ali i bombonima, šarenim mrvicama, bademima, kokosom, šumskim voćem i šlagom.

Jedan od najvećih hotelijera u Njivicama Aminess hotels & camp Resorts tradicionalno se uključio u ova festival sa čak šest punktova na kojima će nuditi handmade ice cream Frozzie, a pripremili su i nešto posebno za sve ljubitelje kave – Affogato Morning Experience, uz zanimljiv glazbeni i animacijski program za male i velike goste.

U jutarnjim satima se održava Kids Corner by Aminess – prava oaza igre i veselja uz brojne radionice za najmlađe, a u popodnevnim satima svakog će se dana održavati Kids disco, zabavni program uz animatore, mađioničara i ulične performere.

Moramo dodati i da se na ovom festivalu spojio i sladoled s nogometom -7 Seas Restaurant & Bar by Matija Bogdan ugostit će Ice cream football corner u kojem vlada pravo nogometno ludilo. ‘Nogometašima’ i navijačima poslužuje se handmade sladoled Frozzy.

Kao i svake godine tako i ove lokalni proizvođači bit će važna karika festivalskih aktivnosti, a široku paletu svojih sladoleda prezentirat će Bourbon, Stric, Vijon, Passage, Fontana, Fratelli a uz kultni restoran Rivica koji je ove godine proslavio 90 godina postojanja, u ice cream korneru svakako kušajte hit ljeta – sladoled od čokolade i čilija. On će, kao i svi ostali lokalni proizvođači cijelog ljeta nuditi hladno osvježenje brojnim turistima.

Festival sladoleda u Njivicama manifestacija je koju vole sve generacije jer se uz sladoled može odlično zabaviti ali i kušati nešto ‘konkretno’. Pokraj centralne pozornice nalazi se gastro punkt u kojem se na četiri kotača poslužuje hrana. Naime, food truck-u Meat & Eat gastro ekipa spojit će inovativne kombinacije, a kako i sam naziv govori – preferiraju mesni meni. Svi koji žele osvježenje u čaši, vrckavi kokteli poslužuju se na drink corneru te na Thomas Henry trucku.

 

U tjednu od 8.-14.7. za vrijeme trajanja Festivala sladoleda Njivice će biti i u glazbenom ritmu. Nakon Nene Belana i grupe Fiumens koji su otvorili festival, Minee koja je oduševila publiku dan nakon otvorenja, do kraja festivala pozornicom će prodefilirati popularne grupe Venus, L’amour band, Infinity band, Grooversi i DJ Tommy pa je zahvaljujući njima u Njivicama zajamčena dobra zabava do kraja tjedna!

 

Foto: Nikola Zoko i Sunčana Barušić