Sea Gušti, festival u Rapcu na kojem će svatko pronači nešto za svoj gušt

Sve je spremno za drugo izdanje gastro manifestacije “Sea Gušti” – festivala morskih delicija na rivi u Rapcu! Nakon uspješnog prvog izdanja, kojim je obilježen početak ljeta, Turistička zajednica Grada Labina pripremila je još jedan nezaboravan događaj. U subotu, 7. rujna., riva u Rapcu postaje mjesto okupljanja ljubitelja vrhunske hrane, glazbe i lokalne tradicije.

Festival “Sea Gušti” održat će se od 18 do 23 sata, pružajući svim posjetiteljima priliku da uživaju u jedinstvenom spoju edukacije, gastronomije i zabave. I ovaj put, festival nudi edukaciju o ribi kao namirnici, uz kreativne demonstracije pripreme morskih delicija koje će izvoditi cijenjeni lokalni gastro stručnjaci, Hrvoje Hrvatin i Toni Dragičević.

Uz zvuke glazbe i mirise svježe pripremljenih morskih specijaliteta, festival nosi posebnu poruku za sve prisutne: “Aj lepo je popit dec belega na rive i opocinut na ždraje.” Ovaj poziv na opuštanje i uživanje u jednostavnim životnim radostima uz čašu dobrog vina, odražava duh istinskog guštanja u svakom trenutku. Vizualni identitet festivala koristi labinjonsku cakavicu, zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske, čime dodatno naglašava važnost lokalne tradicije.

Zvijezde večeri bit će autentični proizvodi lokalnih vinara i pivara. Posjetitelji će moći uživati u vrhunskoj selekciji vina članova Udruge Trs. Druženje u Rapcu ne bi bilo potpuno bez lokalnog craft piva pa će se u izboru pića i ovaj put naći proizvodi pivovare Labona.

Glazbeni program festivala predvodit će Detour, popularni hrvatski pop bend poznat po jedinstvenom spoju akustičnog popa, elektronike i indie zvuka. Grupa je osnovana 2006. godine, a na sceni se istaknula hitovima poput “Plešem”, “Zaljubila sam se” i “Bez tebe”, što potvrđuju brojne nagrade, uključujući i Porina. Osim Detoura, publiku će zabavljati i grupa Behind the House, koja će uz domaće i strane hitove stvoriti nezaboravnu atmosferu za sve prisutne.

Posebno iznenađenje ovog puta bit će radionica morske tematike, na kojoj će svi najmlađi posjetitelji imati priliku naučiti više o životu u moru, u organizaciji Studija Trik, a s početkom u 18 sati.