Ponovo zajedno: dalmatinski bajkeri u još jednoj humanitarnoj akciji

Pet dalmatinskih moto klubova – Sjene, Uspomena i Quantum iz Kaštela, Vuk Samotnjak iz Splita i Free Riders Klis, u subotu, 5. listopada, još jednom humanitarnom akcijom prikupljaju sredstva za liječenje oboljelog dječaka i zatvaraju ovogodišnju moto sezonu.

„Petnaestogodišnji Filip Lemo, iz Kaštela, boluje od aplastične anemije i trenutno se liječi u KBC-u Zagreb. Za njegovo ozdravljenje potrebna je terapija matičnim stanicama, odnosno presađivanje koštane srži ali nažalost u registru ne postoji kompatibilan donor. Cilj akcije je, među ostalim, naglasiti važnost upisa u registar donora jer lijek je u svima nama“, ističe Ivan Gojun bajker splitskog Moto kluba Vuk Samotnjak, inicijator ove humanitarne akcije.

Okupljanje je planirano 5. listopada u prostorijama Moto kluba Sjene u Kaštel Štafiliću s početkom u 16 sati. Članovi pet moto klubova pozivaju svu svoju braću i sestre na dva kotača da im se pridruže i doniranim sredstvima pomognu Filipovom liječenju i njegovoj obitelji.

„Svi bajkeri su dobrodošli, a za sve one koji nisu u mogućnosti nazočiti, a su voljni donirati i time dati svoj obol ovoj lijepoj priči, mogu to napraviti uplatom na zaštićeni račun u Privrednoj banci Zagreb na ime Filip Lemo, IBAN:HR51 23400093114024164“, poručuje Mijo Smodlaka predsjednik Moto kluba Free Riders iz Klisa.

Ovo je druga zajednička humanitarna akcija dalmatinskih bajkera ove godine. Prva je realizirana sredinom travnja kad je u akciji prikupljeno pet tisuća eura za udrugu Vjeruj i djeluj za kupnju robotskog pomagala za osobe s invaliditetom.

„Ovim putem, među ostalim, želimo poručiti kako su bajkeri integralni dio našeg društva, a ne opskurni „likovi“ s društvenih margina. Itekako smo socijalno osjetljivi i uvijek spremni pomoći što ovom i svim budućim akcijama radimo i radit ćemo. Ako još k tome uzmemo u obzir da se držimo zajedno s našim bratskim klubovima iz Dalmacije, onda je samo nebo granica naše dobrote i uspjeha“, poručio je Marko Konta, predsjednik kaštelanskog moto kluba Sjene.

Foto: arhiva MK Free Riders Klis